V Idriji obeležujejo 10. obletnico vpisa dediščine živega srebra na Unescov seznam

Ministrstvo za kulturo, 10. junij 2022 ― Te dni obeležujemo 10. obletnico vpisa dediščine živega srebra na Unescov seznam svetovne dediščine in 50. obletnico Konvencije o varstvu svetovne kulturne in naravne dediščine. Ob 10. obletnici so v Idriji pripravili posvet o izzivih upravljanja s svetovno dediščino v Sloveniji in odprli na novo postavljeno rudniško kompresorsko postajo Idrija, ki s svojo zasnovo in izgledom spaja preteklost s sodobnostjo ter obeležuje bogato dediščino rudarskega mesta Idrija.

CEDilke, junij 2022

CED, 10. junij 2022 ― Novosti programa Ustvarjalna Evropa. II Dogodki, ki jih pripravljamo za vas. II Aktualni razpisi. II Priložnosti MEDIA usposabljanja in povezovanja. II KULTURA Partnerske ponudbe. II Pohvale, dogodki in dejavnosti projektov s podporo Ustvarjalne Evrope (kar smo opazili).

Ministrica dr. Asta Vrečko na odprtju 57. Festivala Borštnikovo srečanje

Ministrstvo za kulturo, 6. junij 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je v petek, 3. junija, zvečer v Mariboru udeležila otvoritvenega dogodka 57. Festivala Borštnikovo srečanje. V govoru je izrazila veliko čast in veselje, da je njen prvi nastop kot ministrice za kulturo ravno na tem osrednjem slovenskem kulturnem dogodku, ki med drugim pomembno prispeva tudi k decentralizaciji kulture in umetnosti.
še novic